Slagerij

Slagerij Wim Stronkhorst Slagerij Wim Stronkhorst

Slagerij Wim Stronkhorst

Slagerij Wim Stronkhorst

,

Wat is een Keurslager?

Er zijn slagers en er zijn Keurslagers. Deze laatste heet niet zomaar ‘Keur’slager. Vele malen per jaar wordt iedere Keurslager stevig gekeurd door zowel de Vereniging van Keurslagers als een onafhankelijk kwaliteitsinstituut. Het gaat om strenge eisen die vaak veel verder gaan dan de wettelijke regels. Alleen het beste is immers goed genoeg.

Bedrijfskeuring

Bij de onaangekondigde bedrijfskeuring wordt er gekeurd op hygiëne, assortiment, deskundigheid van de medewerkers, de informatievoorziening in de winkel en de hele uitstraling van de Keurslagerij (huisstijl).

Kwaliteitskeuring

Een onafhankelijk gecertificeerd kwaliteitsbureau controleert of er aan de HACCP-normen is voldaan. Een goede hygiëne staat aan de basis van kwaliteitsproducten. Daarom wordt de hygiëne van de winkel, werkplaats en opslagruimten gekeurd. Tevens worden van diverse producten, o.a. kipfilet en gehakt, vleesmonsters genomen. De vleesmonsters worden bacteriologisch onderzocht.

Keurslager: verzekerd van kwaliteit

Indien deze keuringen allemaal een positief resultaat laten zien ontvangt de Keurslager het bedrijfscertificaat en mag de ondernemer zich weer – voor een jaar – Keurslager noemen. Op deze manier ben je bij de Keurslager altijd verzekerd van kwaliteit – op alle gebieden.

Zelfstandige ondernemer

Ook al is de kwaliteit gegarandeerd, dat betekent niet dat alle Keurslagers hetzelfde zijn. De Keurslagers in Nederland zijn zelfstandige ondernemers die lid zijn van de Vereniging van Keurslagers. Dat elke ondernemer uniek is, uit zich bijvoorbeeld in het assortiment dat kan verschillen door regionale invloeden. Denk aan de droge worst met kruidnagel in Groningen en het ‘zoervleisj’ uit Limburg.

www.wimstronhorst.keurslager.nl